Návrat na hlavní stranu

Bramborové knedlíčky s rajčatovou omáčkou

500 g vařených brambor, sůl, vejce, 30 g másla, 20 - 25 g hrubé mouky. Omáčka: 50 g másla, 1 rajčatový protlak, sůl, půl cibule, 1 stroužek česneku, trochu vody, 50 g sýra
Brambory ještě za tepla prolisujeme, přidáme sůl, vejce, trochu rozpuštěného tuku a tolik mouky, až vypracujeme tuhé těsto. Vyválíme váleček, nakrájíme jej na stejné kousky, každý zakulatíme jako knedlíček. Zavařujeme je do vařící vody a podle velikosti je vaříme 5 - 6 minut. Vybereme je drátěnou naběračkou na mísu, kde je posypeme sýrem a pokapeme rajčatovou omáčkou. Na másle osmažíme jemně nasekanou cibuli a česnek, přidáme rajčatový protlak, zředíme vodou a nalijeme na knedlíčky.

Copyright 1998-2024 © Luděk Šorm
www.anthology.winris.cz je registrovaná ochranná známka společnosti Kam na Pardubicku s.r.o.